Så er vi i gang

Frederikke er en af de sejeste piger, jeg kender! 

Hun skal nemlig d. 6.november 2018 gennemgå en stor rygoperation på ortopædkirurgisk afdeling på OUH.

Hun har skoliose. Det betyder at hendes rygsøjle er skævvokset, og at hun med stor risiko vil få et voksenliv med smerte, pukkelryg og nedsat lungefunktion, hvis hun ikke bliver opereret.  Da det scenarie var lagt frem, tog det hende ikke mange sekunder at sige ja tak til at blive opereret.

Hun og jeg har besluttet at vi sammen vil dokumentere hendes operationsforløb, og vi starter nu, dagen før hun skal til forundersøgelse. 



Frederikke har selv skrevet om sit forløb, fra da vi i sommeren 2016 opdagede at hendes ene skulderblad var udadroteret. Det kan du læse i hendes præsentation under fanen 'Frederikke'. 



Billedet af os her er ca. to uger gammelt. 
Vi sidder i et venteværelse på et sygehus. Det har vi gjort mange gange i de forgange to år, siddet sammen i diverse venteværelser
På dette billede er vi på Vejle Sygehus, hvor Frederikke som en del af forløbet inden operationen, skulle MR Scannes. 

'Så fik man også prøvet det', var hendes kommentar, da det var overstået.


Hvorfor lave en blog om en operation?


Det har haft stor betydning for Frederikkes indstilling til -  og forberedelse på sin operation, at hun fandt de to blogs Skoliose og solskin og Skoliose - en ven for livet


At få indblik i de to unge kvinders beretninger om deres skoliose- og operationsforløb, har afhjulpet mange af hendes bekymringer, og hun har via deres historier fået svar på en masse af de mange spørgsmål, der naturligt melder sig, når man skal indstille sig på at skulle igennem så stor en operation. 


Det er vores håb, at andre skoliosepatienter kan få glæde af at læse Frederikkes historie, og så håber vi selvfølgelig også at vores familie og venner vil følge med.


Kommentarer